Jakie musisz urządzenia w naszej gastronomii. Czy oczywiście warto inwestować duże pieniądze w sprzęty wyposażenia restauracji, czy może dużo lepiej je sobie podarować i kupić jakiś tańszy używany sprzęt. Takie pytania zadaje sobie z pewnością każdy posiadacz gastronomii. Jednak spora większość doświadczonych w tej pracy osób oczywiście powie, że warto zainwestować. Oto poniżej kilka przykładów. Zmywarka – dokładna, wydajna, szybka i wytrzymała. Od niej bardzo kilka zależy w kuchni. Wszak nikt nie chciałby zdobyć picia w brudnej szklance. Z całą pewnością wtedy nie wróciłby już do tego lokalu. Prócz tego dzięki zakupowi takiego sprzętu możemy oszczędzić na ludziach – nie musimy zatrudniać osoby na zmywak, która i tak przecież nie zmywałaby a taką prędkością jak zmywaka 1100 talerzy w godzinę. Kolejne piece konwekcyjno-parowe to płyta indukcyjna, dzięki której możemy bardzo szybko przygotowywać potrawy. Zapewnia ona bezpieczeństwo – nie emitujemy ciepła do otoczenia, kucharz nie może się oparzyć, a dodatkowo płyta bardzo szybko się nagrzewa. Dodatkowym wyróżnikiem są elektroniczne czujniki i sterowniki, które pozwalają na ustawienie czasu i mocy grzania. W tym momencie już kucharz nie przypali naszych potraw i za to aktualnie warto zapłacić więcej.